YouTube pierde procese pe copyright si nu doar atat…

YouTube pierde procese pe copyright si nu doar atat...

YouTube pierde procese in germania si bani

Chiar daca oficialii YouTube au declarat in numeroase randuri ca nu sunt responsabili pentru continutul postat de utilizatori, iar daca orice institutie ii sesizeaza sa scoata un clip de pe site pe motiv de copyright sunt extrem de prompti in a o face, se pare ca asta nu a fost suficient in Germania.

Un tribunal din Hamburg a decis ca YouTube este obligat sa filtreze toate clipurile urcate pe site pentru a se asigura ca nu contin materiale aflate sub incidenta legii drepturilor de autor. GEMA, care reprezinta aproximativ 60.000 de artisti si scriitori germani, a dat in judecata YouTube pe motiv ca 12 clipuri de pe site au fost urcate ilegal. Desi cele doua organizatii au incercat sa negocieze un sistem de licentiere inca din luna aprilie a anului 2009, discutiile nu au dus la nici un rezultat si au fost incheiate in luna mai 2010. Din pacate, la putin timp a inceput si procesul impotriva YouTube. Pe acest caz particular, tribunalul a decis ca YouTube este obligat sa stearga de pe site 7 din cele 12 clipuri care faceau subiectul procesului.

In ceea ce priveste filtrarea continutului, daca YouTube nu implementeaza un astfel de sistem in viitorul extrem de apropiat, risca amenzi de pana la 250.000 euro pentru fiecare proces ulterior sau pana la 6 luni de inchisoare. Momentan, exista un sistem intitulat Content ID, care permite detinatorilor de drepturi de autor sa blocheze sau sa monetizeze clipurile urcate pe YouTube, dar se pare ca acest sistem nu este suficient.

Pe acest subiect, Google, compania care detine YouTube, se pregateste sa raspunda cu o declaratie sau un nou proces, moment in care vom reveni cu un update.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: