YouTube introduce optiunea „blur” pentru protagonistii videoclipurilor

, 19 Iul, 13:57

YouTube ofera posibilitatea de a incetosa fetele persoanelor dintr-un videoclip postat pe internet. Acesta optiune poate fi activata la o simpla apasare de buton, lucru ce ii face pe protagonisti aproape imposibil de identificat.

Face Blurring tool

Fara indoiala, acest lucru vine in ajutorul celor care doresc sa prezinte continut sensibil, dar fara sa isi dezvaluie identitatea si implicit fara sa-si riste siguranta. Un bun exemplu ar fi revoltele din diferite tari, revolutiile, dezvaluirile sau pur si simplu o actiune care trebuie facuta publica dar fara implicatiile ulterioare unei identificari.

Pentru implementarea acestei optiuni YouTube a colaborat cu o serie de organizatii ce protejeaza drepturile oamenilor, pentru a gasi variante specifice de protejare a identitatii individuale, noteaza si pocket-lint.com.

„Face Blurring tool” este regasita sub meniul „Imbunatatiri – Optiuni suplimentare – Estompati toate fetele” si trebuie doar sa apasati butonul Aplicati, iar toate fetele din videoclip vor deveni astfel de nerecunoscut.

Credeti ca aceasta optiune va fi folosita intens? Vor reusi utilizatorii sa evite consecintele faptelor publicate pe YouTube atunci cand avem de-a face cu actiuni ce incalca anumite legi sau principii? Cum vedeti lucrurile?

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail