21 iun. 2012 | 09:59

Yahoo! face schimbari majore pe partea de cautare – spera la noi adepti

ACTUALITATE
Yahoo! face schimbari majore pe partea de cautare - spera la noi adepti

New Yahoo Inna

Al treilea motor de cautare ca popularitate, Yahoo!, a incercat in aceste zile sa ia mintea utilizatorilor de la evenimentele neplacute din ultima perioada care au patat compania. Acest eveniment s-a petrecut prin introducerea catorva elemente noi care vizeaza in special utilizatorii pasionatii de cautarea de imagini.

Printr-un nou parteneriat cu Getty Images, Yahoo! a reusit extrem de rapid sa se reinventeze cand vine vorba de cautarea de imagini si de clipuri video. Desi schimbarile de ordin estetic nu sunt neaparat revolutionare, ci mai degraba o etapa normala in evolutia serviciului, pe partea de continut s-a intamplat ceva deosebit.

Printre rezultatele afisate de cautarile pe www.yahoo.com de acum inainte veti gasi imagini de o calitate foarte buna, multe dintre ele de nivel profesionist. Peste 20.000 de imagini noi vor fi indexate zilnic si asociate evenimentelor importante din fiecare zi. Odata cu trecerea timpului sistemul va deveni atat de performant incat la cateva minute distanta dupa ce a fost capturata o imagine va pute fi vizualizata pe Yahoo!.

Pe partea de viewer de poze, a fost integrat un nou sistem de thumbnailuri care se maresc in momentul in care miscati cursorul peste ele. Tot atunci puteti vedea si dimensiunea reala a pozei. Daca vreti sa vedeti o imagine in format mare vi se deschide viewer-ul de mai sus care functioneaza la fel de bine in mod full screen sau in fereastra. Pe partea de video, daca miscati cursorul peste un clip, de cele mai multe ori se va declansa rularea unui scurt preview. Un alt detaliu care merita retinut este marcajul HQ plasat ca watermark peste toate imaginile si clipurile considerate de calitate superioara.

Din pacate, nu este sigur ca schimbarile recente vor avea un impact major asupra performantei companiei per ansamblu. Ramane sa vedem daca nu cumva, la scurt timp dupa implementare, vor fi folosite ca un pretext pentru a obtine un pret mai bun in cazul unei eventuale achizitii de catre Microsoft.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele