XOLO X900: Intel isi face debutul pe smartphone-uri… in India

XOLO X900: Intel isi face debutul pe smartphone-uri... in India

Smartphone cu procesor intel XOLO X900

XOLO X900 este numele primul smartphone cu procesor Intel, creat de producatorul indian Lava. Acesta va putea fi achizitionat din India incepand cu 23 Aprilie si va avea un pret de 265$.

Smartphone cu procesor intel XOLO X900

Lava, un nume care nu ar trebui sa va spuna nimic, a incheiat un parteneriat cu lantul de retail indian Croma pentru a distribui in intreaga tara primul terminal propulsat de chip Intel. Desi Intel a mai incercat sa intre in domeniul smartphone-urilor, incheind un parteneriat cu LG in 2010, dupa spusele celor de la BBC, din pacate respectivele evenimente au ramas in istorie doar ca tentative.

Desi ne-am fi dorit ca Intel sa intre mai devreme intr-o piata dominata de ARM si Qualcomm, faptul ca mai multe surse confirma deja contracte cu Motorola Mobility si cu Lenovo pentru terminale noi care folosesc CPU-uri Intel nu face decat sa ne bucure.

Dintre noile parteneriate, cel mai important pare cel anuntat cu Motorola Mobility, la CES, in Barcelona. Mai ales acum, cand Intel poate folosi Motorola Mobility ca o poarta suplimentara catre sufletul Google, viitoarele smartphone-uri s-ar putea in sfarsit sa includa modificari importante, odata ce trec pe Intel.

Creat ca un derivat de la Intel Atom, chip-ul prezent in noile smartphone-uri, mai ales in proaspatul XOLO X900, are printre cele mai importante proprietati functia de Hyper Threading, care, daca este implementata cum trebuie si in software nu doar hardware, s-ar putea sa se reflecte intr-o experienta multi tasking mult mai performanta decat in alte smartphone-uri recente.

Cel mai mare regret care inconjuara noul terminal este legat de faptul ca va fi dotat initial cu Android Gingerbread, desi trecem printr-o perioada in care din ce in ce mai multe smartphone-uri sunt lansate direct cu Ice Cream Sandwich.

Citește și: