Windows 8 se apropie de versiunea finala – noi detalii de interfata

Windows 8 se apropie de versiunea finala - noi detalii de interfata

windows 8

Cu cateva luni inaintea de lansarea oficiala si cateva saptamani inainte de lansarea variantei Release Preview a Windows 8, Microsoft mai da publicitatii cateva detalii.

In cel mai recent post pe blogul Bulding Windows 8, Steven Sinofsky de la Microsoft detalieaza un set de detalii legate de interfata pe care o vom gasi in versiunea finala a noului sistem de operare. Aero Glass,  introdus pentru prima oara in Windows Vista, va fi eliminat in versiunea finala de Windows 8. Alte schimbari care tin de estetica implica „aplatizarea suprafetelor, indepartarea reflexiilor si micsorarea numarului de elemente cu gradient”.

Tot acum, compania raspunde la intrebarile legate de impactul schimbarilor majore de interfata asupra ratei de adoptie a sistemului de operare. Mai precis, Microsoft incearca sa spulbere grijile legate de accesibilitatea noului Windows 8 pentru utilizatorii de Windows cu experienta. Desi constientizeaza ca va fi nevoie de ajutor pentru ca noul Windows sa fie adoptat cu usurinta, tot gigantul din Redmond refuza sa recunoasca faptul ca a facut vreo problema: „Vom ajuta oamenii sa porneasca cu dreptul si avem incredere ca vor identifica noua paradigma ca pe o a doua natura.”

Sinofsky face si o istorie a elementelor de interfata introduse de la Windws 1 pana la Windows 7. Era nevoie?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: