Windows 8 s-ar putea vinde doar ca upgrade sau OEM, fara retail

, 14 Iul, 12:59

Stiti versiunile de Windows 7 care inca mai ajung la preturi de 1.300 lei si se termina in ,,Retail” la orice magazin online sau offline? Exact aceleasi versiuni s-ar putea sa nu mai existe pentru Windows 8 dupa momentul lansarii noului sistem de operare.

windows_8_start_screen-580x326

Incercand sa simplifice sistemul de upgrade si sa ajute un numar cat mai mare de utilizatori sa treaca la Windows 8, Microsoft se pare ca vrea sa elimine versiunile retail, in cutie, pentru una singura intitulata System Builder.

Daca pana acum utilizatorii care voiau sa insele un pic sistemul achizitionau o versiune OEM, care in teorie se livreaza doar cu un PC sau o componenta hardware noua, de acum inainte s-ar putea sa nu mai fie nevoie de acest siretlic. Daca zvonurile se confirma, pe langa cei care fac trecerea de la o licenta de Windows XP, Vista sau 7, la Windows 8, contra sumei de 40 dolari, pentru cei care-si construiesc PC-uri de la zero va exista o versiune accesibila intitulata OEM System Builder.

Cu alte cuvinte, pe rafturile magazinelor, vom vedea in octombrie doar doua versiuni mari de Windows 8 – Upgrade si System Builder, aceasta din urma avand un pret asemanator cu versiunile de Windows 7 OEM de acum.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Daca am un laptop care mi l-am cumparat fara windows ca am zis sa astept sa apara windows 8 , acum ce sa fac sa imi cumpar windows 7 pentru el ca sa ii pot face upgrade?

Pacat ca nu ai ales un laptop cu Windows 7. Ai posibilitatea sa faci upgrade la Windows 8 pentru doar 15eur daca l-ai cumparat din iunie pana acum. Altfel, te costa vreo 30eur.

Hai sa-ti raspund eu, uita de windows 7/8 treci pe linux, ar fi cel mai tare upgrade pe care ai putea sa-l faci 😉

Alexandru Puiu

@Robert, pentru ca banuiesc ca nu cochetezi neaparat cu platforma Linux, sugestia mea este sa astepti un pic clarificare situatiei cu Windows 8, daca nu ti-e greu chiar si pana in octombrie. Nu de alta, dar am un sentiment ca vom vedea preturi extrem de accesibile pentru noul OS. In plus, pentru scenariul tau se potriveste exact versiunea System Builder mentionata mai sus.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail