Windows 8 s-ar putea vinde doar ca upgrade sau OEM, fara retail

Windows 8 s-ar putea vinde doar ca upgrade sau OEM, fara retail
12:59 14.07.2012

Stiti versiunile de Windows 7 care inca mai ajung la preturi de 1.300 lei si se termina in ,,Retail” la orice magazin online sau offline? Exact aceleasi versiuni s-ar putea sa nu mai existe pentru Windows 8 dupa momentul lansarii noului sistem de operare.

windows_8_start_screen-580x326

Incercand sa simplifice sistemul de upgrade si sa ajute un numar cat mai mare de utilizatori sa treaca la Windows 8, Microsoft se pare ca vrea sa elimine versiunile retail, in cutie, pentru una singura intitulata System Builder.

Daca pana acum utilizatorii care voiau sa insele un pic sistemul achizitionau o versiune OEM, care in teorie se livreaza doar cu un PC sau o componenta hardware noua, de acum inainte s-ar putea sa nu mai fie nevoie de acest siretlic. Daca zvonurile se confirma, pe langa cei care fac trecerea de la o licenta de Windows XP, Vista sau 7, la Windows 8, contra sumei de 40 dolari, pentru cei care-si construiesc PC-uri de la zero va exista o versiune accesibila intitulata OEM System Builder.

Cu alte cuvinte, pe rafturile magazinelor, vom vedea in octombrie doar doua versiuni mari de Windows 8 – Upgrade si System Builder, aceasta din urma avand un pret asemanator cu versiunile de Windows 7 OEM de acum.

loading...