Windows 8 imbunatateste imprimarea si vine cu drivere mai mici

Windows 8 imbunatateste imprimarea si vine cu drivere mai mici
13:00 26.07.2012

In cel mai recent post pe blogul Building Windows 8, Adrian Lannin, lead programmer al echipei de imprimare, descrie schimbarile legate de interactiunea cu imprimantele si aparatele multifunctionale din Windows 8.

Windows 8 Printing

Chiar daca imprimarea nu mai este una din functiile pe care le folosim cel mai des in ziua de azi la un computer, e placut sa vezi ca baietii de la Microsoft au imbunatatit un pic sistemul aferent acestei functii in Windows 8.

Windows 8 va suporta mult mai multe imprimante cu mai putine drivere. Pornind de la ideea unei folosiri mai eficiente a spatiului de stocare, driverele pentru imprimanta vor ocupa mult mai putin spatiu. In ceea ce priveste Windows RT, sistemul de operare pentru platforme ARM, din cauza faptului ca functia de Windows Update nu va include si drivere, Microsoft a proiectat un framework pentru drivere de imprimare care ar trebui sa asigure compatibilitate direct din fabrica cu un numar impresionant de dispozitive. Framework-ul este atat de bine gandit incat poate suporta dispozitive care nici nu sunt inca lansate.

Nu au fost neglijate nici aspectele care tin de eficienta energetica a intregului proces de imprimare, incercand in acelasi timp sa perfectioneze o interfata cat mai prietenoasa. Sintetizand transformarea in cifre, daca in Windows Vista driverele de imprimanta preinstalate ocupau 768 MB, in Windows 8 ocupa 184 MB.

In practica, eliminarea suportului pentru dispozitive vechi combinat cu un framework inteligent pentru a suporta noi imprimante se reflecta in aproximativ 2500 de modele suportate din prima zi. In comparatie, Windows 7 suporta direct din cutie 2100 de imprimante.

Si timpii de instalare pentru astfel de dispozitive au fost redusi datorita unui nou serviciu Print Spooler care este capabil sa stabileasca driverul corect direct de pe un server, fara sa mai fie nevoie sa faca descarcari inutile.

Desi detaliile sunt multe si marunte, cu acest nou capitol din epopeea Building Windows 8, Microsoft a demonstrat o atentie pentru detalii care ar trebui sa se reflecte intr-un produs extrem de performant si de actual.

loading...