Windows 8 Consumer Preview, disponibil pentru download

Windows 8 Consumer Preview, disponibil pentru download

Pentru utilizatorii care doreau sa testeze Windows 8 inainte de lansarea sa oficiala (asteptata la sfarsitul acestui an), Microsoft a lansat o editie intitulata Cosumer Preview. Aceasta nu este in nici un caz versiunea finala, insa este capabila sa demonstreze noua interfata si noile functii ale sistemului de operare.

Inainte de a va pune pe downloadat, trebuie sa tineti cont de cateva lucruri. In primul rand, Microsoft ar putea modifica mult mai multe lucruri pana in momentul lansarii Windows 8 in magazine, asa ca nu ar fi bine sa decideti inca de pe acum daca veti face sau nu upgrade-ul la noua versiune, bazandu-va pe experienta din Consumer Preview.

In al doilea rand, incercati sa va asigurati ca il testati pe un sistem care se incadreaza in cerintele minime de sistem (daca rulati deja Windows 7, nu veti avea probleme aici). Iata lista oficiala a specificatiilor pe care orice PC pe care doriti sa instalati Windows 8 trebuie sa le detina:

1 GHz or faster processor

1 GB RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)

16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

1024 x 768 minimum screen resolution

Cei care dispun de un laptop, o tableta sau un display de PC cu touchscreen se vor bucura de o interactiune mai naturala cu noua interfata Metro UI, insa este foarte important ca suprafata tactila respectiva sa foloseasca tehnologia capacitiva pentru o experienta optima.

Windows 8 Consumer Preview este o ocazie foarte buna pentru dezvoltatorii de aplicatii independenti care vor sa programeze pentru noul sistem de operare. Microsoft a pus la dispozitie SDK-ul pentru realizarea de aplicatii cu interfata Metro, cat si uneltele necesare utilizarii acestuia, printr-o editie beta a lui Visual Studio 11 Express.

Detaliile complete despre noutatile din Windows 8 Consumer Preview se gasesc pe blog-ul oficial Windows. Pe Microsoft.com a fost publicata si o lista de intrebari frecvente si raspunsuri la acestea.

Daca sunteti curiosi, puteti incerca noul Windows 8 in mod gratuit descarcand imaginea virtuala de pe site-ul oficial Microsoft.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: