06 dec. 2012 | 19:01

Westinghouse Digital ne tenteaza cu un televizor 4K de 110 inci

ACTUALITATE
Westinghouse Digital ne tenteaza cu un televizor 4K de 110 inci

Da, este aproape, cel mai mare show de electronice si IT de peste ocean, CES 2013. In luna ianuarie cei de la Westinghouse Digital spun ca vor prezenta un televizor 4K cu o diagonala de 110 inci, cea mai mare diagonala a unui televizor de pana acum.

CSOT-110-inch-LCD-TV

Noutatea vine de la Engadget care spun ca ar fi primit ceva indicatii direct de la companie printr-un email, legat de lansarea monstrului la CES 2013. La aceasta diagonala nu cred ca mai este nevoie sa mai folosim ghilimele. 110 inci inseamna mai exact 2.8 metri, apropiat de diagonala unui proiector.Acesta este pana acum cel mai mare televizor anuntat. Sony are si el un model apropiat, XBR-84X900, tot cu rezolutie 4K care insa masoara doar 84 inci si ajunge la un pret infricosator de 25.000 dolari. Modelul de la LG, tot de 84 inci si tot 4K costa aproape de 20.000 dolari. Mai multe detalii nu avem nici noi despre acest produse. Astfel, se pare ca va trebui sa asteptam inceputul lunii ianuarie pentru a va oferi mai multe specificatii. Pretul unei astfel de jucarii este cel mai probabil tot in jurul sumei de 25.000 dolari, luand in calcul avansul tehnologic.

Nici Sony si nici LG sau Toshiba nu au de gand sa renunte la coroana atat de usor, si este foarte probabil ca anul acesta de CES sa fie o batalie a gigantilor la propriu, pentru cel mai mare si mai performant televizor, indiferent de gaura din buzunarul celor care nu se pot abtine sa nu si-l achizitioneze, chiar si cu perioada de asteptare de pana la 2 luni. Imaginea de mai sus reprezinta doar panoul in stadiu de prototip, cu o diagonala de 110 inci.