Western Digital subtiaza un hard disk de 2,5 special pentru ultrabook-uri

Western Digital subtiaza un hard disk de 2,5 special pentru ultrabook-uri

WD-7mm-HDD

Western Digital a anuntat un hard disk de 2,5 inci cu un singur platan care reuseste sa fie mai subtire decat orice exista pe piata.

Destinat in special ultrabook-urilor, noul hard disk marca WD are doar 7 milimetri grosime si este disponibil in 2 capacitati de 320 si 500GB. La capitolul specificatii, Western Digital se lauda ca noul hard disk pe langa dimensiunile compacte este rezistent la socuri, dar si mai putin flamand cand vine vorba de consumul energetic. 1,4W sunt specificati ca si consumti la trafic maxim, in contextul in care versiunea de 9,5 milimetri consuma 2,5W. Avand in vedere cat de importanta este performanta bateriei la ultrabook-uri, un astfel de detaliu este esential.

In rest, vorbim de un hard disk cu 8MB cache si 5400RPM care, desi nu ar trebui sa incetineasca un sistem, cu siguranta nu se compara cu performanta vazuta in sistemele cu SSD-uri.

Pretul specificat pentru versiunea de 500GB este de 100$, asa ca o astfel de solutie merita luata in calcul atunci cand bugetul nu va permite sa va intindeti prea mult.