Vrei un OS X cu aspect Old School? Exista o solutie.

, 18 Iun, 15:10

OS X Classic

Daca, spre deosebire de cei care alearga dupa icoane fine, formate din pixeli invizibili, tu esti incantat de pozele de fundal alb/negru si de icoane pixelate, pe OS X, acum exista solutia.

Intitulat Mac OS (Old School), un nou proiect  format din icoane si poze de fundal aduce aminte de sistemul de operare de pe Mac-uri din anii ’80. Ca urmare, multe icoane sunt reproduceri fidele ale icoanelor originale. Desi exista multe aplicatii noi care la momentul respectiv nu existau, designer-ul Ben Vessey a facut eforturi foarte mari pentru a crea cat mai multe icoane in aceleasi linii cu ,,atmosfera originala” a primelor sisteme Apple.

Desi rezultatul actual, pe care il vedeti si in imaginea de mai sus, ar parea ca-si atinge foarte bine scopul, ideea de la care s-a pornit a fost cu totul alta. Planul original era de a desena niste icoane minimaliste, simple, din cateva culori – fara degradeuri, umbre sau efecte 3D. La scurt timp insa, proiectul a devenit o intoarcere la origini.

Tema este descarcabila de la adresa  benvessey.com/mac.html, iar ca un gest de recunostinta pentru efortul creatorului ii puteti multumi printr-un tweet sau post pe Facebook. Momentan, pachetul este format din 21 de icoane in format ICNS, plus o serie de poze de fundal de inalta rezolutie in format JPEG.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail