Victor Ponta: Romania nu va ratifica ACTA

Victor Ponta: Romania nu va ratifica ACTA

Premierul Victor Ponta a declarat astazi in cadrul conferintei RoNewMedia, care are loc intre 16 si 18 mai la Biblioteca Nationala din Bucuresti, ca Romania nu va ratifica tratatul ACTA, ne informeaza Realitatea.net. Acest tratat a fost semnat de catre Emil Boc la inceputul acestui an, insa noul Guvern nu il va lasa sa intre in vigoare. 

Romania va fi o tara care va accepta acest proiect numai dupa ce Parlamentul European va adopta modificari care vor proteja dreptul la o viata privata a utilizatorilor de internet. Aparent, noul premier nu este strain de tehnologie, acesta folosind zilnic o tableta care il ajuta sa isi organizeze programul si deja a anuntat o aplicatie de iPhone numita vPonta, menita sa ofere o punte mai simpla de comunicare cu populatia.

Chiar daca Parlamentul European va ratifica ACTA in varianta sa din prezent, Romania va putea in continuare sa refuze, intrucat tratatul poate fi respins de fiecare tara semnatara in parte. Mai jos avem o demonstratie a aplicatiei noului prim-ministru.

Citește și: