VIA anunta o noua platforma mini ITX

VIA anunta o noua platforma mini ITX

VIA Technologies, un „inovator” al procesoarelor x86 din punct de vedere al consumului de energie, a anuntat o noua platforma mini ITX dual-core.

Apropo de VIA… sunt destul de surprins sa mai aud ceva de ei. E drept ca in ultimii ani s-au cam „dat la fund” si au ramas pe segmentul industrial si mai ales in Coreea si China, insa o relansare a produselor catre consumatori este binevenita.

VIA EPIA-M910 este o placa de baza in format mini ITX ce detine o conectica despre care pot spune ca e completa, cat si un CPU Dual-Core de 1.6 GHz, VIA Nano X2. Varianta mai slaba a platformei detine un VIA Eden X2, tot dual-core, insa la o frecventa de 1.0 GHz ce permite folosirea unei raciri pasive.

Pentru partea de decodare HD, avem disponibil un procesor grafic VIA VX900 Media System capabil de 1080p. Concetica este standard, pentru video avem HDMI si VGA, 8 porturi USB 2.0, doua placi retea Gigabit. Conectica disponibila aditional prin adaptoare este cea care atrage atentia, si anume 8 porturi COM ce pot fi extinse pana la 12 pentru aplicatii de ATM, POS, aplicatii medicale sau digital media.

Sincer, as vrea sa pun mana pe o astfel de jucarie pentru a vedea ce poate sa faca. Sunt sigur ca multi dintre cunoscutii care folosesc PC-uri de generatie veche doar pentru porturile COM ar fi dispusi sa investeasca intr-o astfel de solutie.

Citește și: