Valve are un „abur” interesant de informatie – Steam pentru Linux

, 26 Apr, 09:22

Steam Linux

De zvonuri, stim, este plin internetul, iar o mare parte din stirile care tin cap de afis in online-ul recent reprezinta tot zvonuri. Oricum, se pare ca planurile din viitorul apropiat ale celor de la Valve nu tin tot de acest domeniu al fantasticului.

Stiati ca mai exista un Steam, a carui existenta Valve a refuzat sa o accepte, dar care se pare ca este bine merci compatibil cu orice platforma Linux recenta? Respectivul sistem are cele mai noi drivere de placa video instalate.

Testat pentru o perioada foarte scurta de catre Larabel de la Phoronix exact la sediul Valve, primele impresii au fost pozitive cand a venit vorba de calitatea experientei de gaming, la care s-a adaugat compatbilitatea cu platforma.Anumite surse au confirmat deja ca Valve ar avea o iteratie a motorului Source optimizata pentru Linux, o prima dovada a acestei afirmatii fiind Left 4 Dead 2, pe care il puteti vedea si in captura de mai jos.

Ca sistem de operare, a  fost folosit Ubuntu 11.10 pentru teste si, desi te-ai fi asteptat la o versiune incipienta a motorului source, lucrurile s-au desfasurat pe ecran cu o succesiune foarte mare.

Pentru un set de dovezi suplimentare puteti parcuge cu interes reportajul celor de la Phoronix.

left4dead2-linux

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail