11 iun. 2012 | 13:25

Utilizatorii de smartphone trag la tablete

ACTUALITATE
Utilizatorii de smartphone trag la tablete

tablets

Poate parea previzibil faptul ca multi utilizatori de smartphone au devenit intre timp si utilizatori de tableta. De altfel, acest trend este confirmat de mai multe studii, precum si de cel mai recent de la ComScore.

Peste 23% dintre americanii posesori de smartphone sunt si posesorii unui iPad, Kindle Fire sau ai unei alte tablete cu un ecran generos. Printre altele, comunicatul de presa accesibil la adresa www.comscore.com mai releva cate elemente interesante.

Exista o crestere substantiala a numarului de utilizatori de tableta in primul trimestru al anului fata de 2011. Practic, 16,5 procente dintre cei care folosesc un telefon mobil in SUA au si o tableta – fata de 4,7%, anul trecut. In ceea ce priveste smartphone-ul, anul acesta studiul releva 23,6% de utilizatori, fata 9,7% in 2011.

Tabletele sunt folosite in principal pentru consum de continut, pe langa navigat pe internet – 53% dintre utilizatorii de tablete intra pe YouTube sau Netflix celputin o data pe luna. Aproximativ 9,3% din posesorii de tablete intreprind aceleasi activitati zilnic. Aceste statistici legate de vizionari se reflecta in procente de trei ori mai mici daca ne referim la posesorii doar de smartphone-uri. Cu alte cuvinte, daca deveniti posesor de tableta, sunteti predispus la astfel de activitati.

Aveti si tableta, si smartphone? Sau v-ati rezumat la un singur gadget ultra portabil? Ce aveti?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele