10 aug. 2012 | 11:00

Utilizatorii de ROM-uri Custom vor primi update-uri OTA

ACTUALITATE
Utilizatorii de ROM-uri Custom vor primi update-uri OTA

Cu toate ca versiunile de firmware modificate de diversi dezvoltatori online de Android sunt in multe dintre cazuri mai performante decat cele preinstalate pe aparate, este frustrant ca la fiecare update minor sa fii nevoit sa repeti toate procedura complicata de instalare.

Custom OTA

O noua unealta a fost lansata pentru dezvoltatorii de ROM-uri, care le ofera acestora posibilitatea implementarii unei functii de update-uri OTA (Over the Air). Intitulat OTA Update Center, serviciul este gratuit, extrem de usor de implementat pentru dezvoltatori si la fel de usor de folosit pentru utilizatori.

,,Proiectul are un singur scop: de a oferi update-uri OTA intr-un mod cat se poate de simplu si de prietenos atat, chiar si pentru oamenii atehnicii.” Aceasta este definitia serviciului publicata pe site. Merita retinut ca, desi existau de ceva timp alternative asemanatoare precum Clockworkmod, noul sistem este mult mai convenabil, datorita unui aspect extrem de banal: fisiere aferente update-urilor sunt stocare pe serverele Update Center.

Din pacate, asemeni oricarei functii care depinde de un sistem de operare, ramane la latitudinea dezvoltatorilor daca vor adopta sau nu aceasta metoda de actualizari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele