Utilizator Facebook, donez organe! – o noua functie pe reteaua sociala

, 02 Mai, 07:00

facebook donner

In cadrul unei emisiuni la TV din SUA– Good Morning, America, Mark Zuckerberg – CEO Facebook a anuntat o noua functie pe care o veti gasi in interfata Facebook.

Ca urmare a unui trend global care salveaza din ce in ce mai multe vieti, incepand cu aceste zile la sectiunea Life Event din Facebook veti putea declara daca sunteti donatori de organe. Numai pentru SUA vorbim de nu mai putin de 114.000 de oameni care pot fi salvati. Evident, daca este popularizata, aceasta functie poate ajuta milioane de oameni global.

Zuckerberg a povestit in cadrul emisiunii mentionate mai sus de unde i-a venit ideea – de la prietena sa, care studiaza medicina, si de la Steve Jobs, care dupa un transplant de ficat a mai castigat cativa ani de viata. Referitor la introducerea noului buton „Organ Donor”, Mark a spus: „functia in sine este destul de simpla, dar conectarea oamenilor cu scopul de a salva vieti este incredibila”.

Dupa ce ati activat optiunea, puteti introduce cateva informatii suplimentare legate de eveniment, printre care data la care ati devenit donator si o poveste legata de evenimentele care v-au impins catre o astfel de decizie. Momentan, functia nu este disponibila si in Romania, dar ar trebui sa apara in cateva zile.

Cum vi se pare vestea? Evident, ideea de a-i ajuta pe bolnavi facilitandu-le legatura cu potentiali donatori nu poate fi decat demna de lauda. Noua functie Facebook mi se pare, intr-adevar, cu un mare potential umanitar. Totul e sa nu faciliteze si traficul ilegal de organe, oferindu-le „comerciantilor” o piata de desfacere. Am dubii ca va exista un control autorizat al surselor.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail