USB-ul la Nexus 7 face si nu face… multe

, 01 Iul, 11:30

Nexus 7 USB MHL

Odata cu trecerea catorva zile de la anuntul tabletei Nexus 7, incep sa apara pe internet detaliile care au reusit sa duca pretul unei tablete quad core la un nivel atat de scazut. Mai precis, incep sa fie evidente minusurile.

Desi s-a sperat destul de mult la aparitia unui port HDMI, in orice dimensiune, pe marginea tabletei Google, se pare ca acest lucru nu se va intampla. Nici macar prin intermediul unui adaptor MHL, care ar trebui sa faca conversia dintr-un microUSB intr-un HDMI, Nexus 7 nu suporta video out.

Se pare ca, in parte, si din cauza sistemului de operare Android 4.1, Jelly Bean, tableta de 7 inci cu Tegra 3 realizata de ASUS pentru Google nu suporta MHL sau OTG – USB On-The-Go. Pe de alta parte, USB-ul respectiv functioneaza totusi ca USB host. Din acest motiv puteti conecta in orice moment un mouse, o tastatura sau un adaptor ethernet la Nexus 7, iar lucrurile vor merge ca unse. Din pacate, nu suporta nici un fel de dispozitiv de stocare atasat.

Avand in vedere ca Google vinde tableta Nexus 7 cu o cota de profit minima, extrem de apropiata de inexistenta, astfel de minusuri erau inevitabile. Speram insa ca in cateva luni sa apara Google cu vreun dock special gandit pentru Nexus 7 care sa vina cu cateva functii pe care trebuia sa le vedem in pachet din prima zi.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Google face cam 15 dolari profit pentru fiecare dispozitiv care afișează reclame Adwords. Deci posibilitatea de a vinde tableta sub costul de producție sau cu un adaos foarte mic este verosimilă.

Neagu Alex

Device-ul in cauza suporta OTG, dar cu mici modificari de kernel si ROM din pacate nu e out of-the-box se justifica la pret though … daca suporta un port Ethernet atunci mai mult ca sigur exista posibilitatea de a conecta un dispozitiv de stocare externa..

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail