Uplay de la Ubisoft vulnerabil la atacuri [update]

Uplay de la Ubisoft vulnerabil la atacuri [update]

Se pare ca noua platforma de distributie digitala de la Ubisoft, Uplay, nu este atat de sigura pe cat credea publisherul francez. Software-ul Uplay nu numai ca ofera acces la download pentru toate jocurile inregistrate pe acest serviciu, insa poate invita orice hacker care dispune de cunostintele necesare sa preia controlul asupra computerului pe care este instalat.

Conform celor care au descoperit aceasta vulnerabilitate, managerul de jocuri Uplay instaleaza un software backdoor, care poate oferi permisiuni de administrator oricui stie sa apeleze aceasta „portita”. Cum nimic nu poate fi ascuns de hackeri, acestia au descoperit „gaura” si au demonstrat ca poate fi folosita in scopuri malitioase. Vulnerabilitatea se afla de fapt intr-un plugin pentru browser pe care Uplay il instaleaza automat, deci nu va trebui sa dezinstalati doar jocurile si clientul de download.

Cea mai buna solutie momentan pentru a va proteja este sa dezinstalati orice urma de Uplay de pe PC-uri, inclusiv jocurile care sunt dependente de acesta. Pana cand Ubisoft nu va repara aceasta problema, cel mai bine este sa va feriti de variantele pentru PC ale jocurilor companiei. Iata si lista de jocuri afectate:

Assassin’s Creed II
Assassin’s Creed: Brotherhood
Assassin’s Creed: Project Legacy
Assassin’s Creed Revelations
Beowulf: The Game
Call of Juarez: The Cartel
Driver: San Francisco
Heroes of Might and Magic VI
Just Dance 3
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Pure Football
R.U.S.E.
Shaun White Skateboarding
Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic
The Settlers 7: Paths to a Kingdom
Tom Clancy’s H.A.W.X. 2
Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier
Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction
Your Shape: Fitness Evolved

Update 1: Din fericire, Ubisoft, in mai putin de 24 de ore la sesizarea aparuta pe internet a remediat problema printr-un update gratuit la platforma Uplay. Desi ne-am fi dorit si niste scuze oficiale avand in vedere numarul de PC-uri puse in pericol, Ubisoft nu a facut decat sa promita ca probleme sesizate oriunde pe mapamond vor fi remediate in cel mai scurt timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: