Unity cocheteaza cu Windows 8 si Windows Phone 8

Unity cocheteaza cu Windows 8 si Windows Phone 8

Chiar dacă terminalele Windows Phone ale celor de la Microsoft nu au fost asociate atat de des cu ideea de consolă de gaming, această situaţie s-ar putea schimba în curând.

Unity engine

CEO-ul Unity Technologies, David Helgason, a afirmat că motorul său grafic împreună cu uneltele de gaming aferentae nu var mai ocoli următoarea versiune de Windows Phone, aşa cum s-a întâmplat cu versiunea 7.Aparent, folosind motorul Unity se vor putea crea jocuri pentru Windows 8 şi Windows Phone 8 pentru simplul fapt că noile versiuni ale sistemelor de operare Microsoft sunt mai prietenoase cu dezvoltatorii, zice Helgason.

La ora actuală, Unity este deja compatibil cu iOS, Android, Xbox 360 sau PlayStation 3. Cel mai popular joc creat cu ajutorul Unity este Shadowgun. Deşi cifra nu poate fi verificată, acelaşi CEO pretinde că 53% dintre dezvoltatorii de aplicaţii mobile creează titluri bazate pe Unity.

Dacă  vă pregătiţi să va luaţi următorul Nokia cu Windows Phone 8 si această veste va făcut să săriţi în sus de bucurie, mai aveţi în vedere un lucru. Această mutare a celor de la Unity nu prezintă nicio garanţie că în câteva luni toate jocurile de succes de pe iOS sau Android vor fi portate pe Windows Phone. Singura parte bună este că cei care ţineau morţiş să facă jocuri pentru Windows Phone 8 au o alternativă la uneltele proprietare ale Microsoft: XNA si Silverlight.

Citește și: