06 iul. 2012 | 12:00

Un Starcraft-er pasionat si-a facut propriul controller

ACTUALITATE
Un Starcraft-er pasionat si-a facut propriul controller

Starcraft Custom Arcade

Jocurile RTS, mai ales cele care necesita o viteza remarcabila cand vine vorba de scurtaturi din taste, nu au castigat popularitate printre dezvoltatorii de gamepad-uri si alte accesorii asemanatoare pentru simplul fapt ca o tastatura obisnuita este perfecta. Mauricio Romano, un fan inrait al jocului Starcraft II, are insa alta parere.

Pentru a participa la un concurs organizat de Shoryuken – un blog de gameri, Mauricio si-a propus si a si reusit sa-si creeze propriul accesoriu de gaming. Interfata, inspirata de controllerele clasice pentru jocuri precum Street Fighter, integreaza 29 de taste si, din cate veti vedea mai jos, pare accesoriul perfect pentru o sesiune extinsa de Strarcraft.

Intregul controller a fost proiectat in Catia, dupa care modelele 3D au fost trimise catre o companie suedeza pentru a fi printate in forma pe care o vedeti mai sus. De asamblare s-a ocupat Mauricio, si tot el a atasat ansamblului butoane si joystick-ul din partea dreapta care tine loc de mouse.

Desi este greu de apreciat daca gadget-ul de mai sus ii aduce vreun avantaj real utilizatorului entuziast, spiritul de initiativa, combinat cu faptul ca rezultatul chiar pare ,,productiv” ar trebui sa-i aduca ceva lauri creatorului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele