Un profesor MIT: „Windows 8 este cadoul de craciun pentru dusmani”

, 07 Dec, 19:43

In mod sigur Microsoft stia ca va exista multa lume care sa nu aprobe noua interfata a lui Windows 8, si ca va fi necesara o schimbare de mentalitate si in randul utilizatorilor de Windows si a felului in care percep ei aceste modificari.

Windows 8 tablet

Urmarind discutiile din social media, legate de noul Windows 8, dupa lansarea oficiala a acestuia s-a observat o mica crestere a comentariilor negative legate de interfata Metro si de modul cum organizeaza acum sistemul de operare datele. Aceasta balanta se inclina usor usor in defavoarea lui Microsoft. Aici vorbim mai degraba de cei care sunt in masura sa influenteze aceasta balanta, cei care folosesc diferite sisteme de operare de o lunga perioada de vreme si care pot motiva aceste decizii.

Philip Greenspun - Windows 8O astfel de persoana este si, Philip Greenspun, profesor de informatica la universitatea MIT, care a sugerat intr-o postare ca „Windows 8 este cadoul de sarbatori pentru persoanele pe care le urasti” . Ulterior Philip a comparat interfata de utilizare Metro cu „micul dejun al unui catel”. Concluzia lui a fost: „Microsoft a avut timp inca din Octombrie 2008 sa studieze Android-ul si inca din Iunie 2007 iPhone-ul, insa nu au realizat nici pana acum caracteristicile de baza ale sistemului de operare pentru tablete”  Opinia finala a acestuia a fost ca: „Jurnalistilor le place tot ce este nou, complicat sau diferit. Windows 8 este toate aceste lucruri la un loc”. Singura nota pozitiva a acestuia a fost legata de cateva din aplicatiile din Windows 8, care sunt cu adevarat minunate.

Desigur, un motiv destul de puternic pentru care comentariile sale au fost dezaprobate au fost varsta acestuia, insa, in aceeasi ordine de idei, de ce a dat ca exemplu pozitiv Android-ul si iOS-ul? Acestea nu reprezinta o schimbare majora fata de un sistem de operare clasic? Profesorul are dreptate totusi in unele aspecte, unul dintre ele fiind numarul redus de aplicatii pentru interfata Metro si functionalitatea redusa a celor existente.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Windows 8! – hmmmmm!. Cred ca e o versiune peste care am sa sar la fel cum am facut cu Vista. Domnul Philip Greenspun are drepatate totala in ceea ce spune.
Si cand ma gandsc ca pe primul meu calc(PI 200MHz) aveam Windows 95.

Radu Neagu

Multi merg pe sistemul asta, o versiune da, una nu. 🙂 Eu personal o sa schimb macazul daca tot veni vorba, chiar si „hackintosh” si tot parca e alta mancare 🙂

Cred ca W8 a aparut prea devreme. A anticipat oarecum tendintele tehnologiei viitorului imediat.

Laptopul de lucru a venit cu Windows 8 preinstalat. I-am pus un Start Menu, lucrez in modul desktop, este, cel putin, aceiasi experienta ca si cu Windows 7.

Nu am intalnit aplicatii cu probleme, nu mi s-a blocat niciodata, nu am gasit inca nici un minus. Evident, interfata Metro e ignorata total

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail