Un nou update pentru iCloud e pe drum

Un nou update pentru iCloud e pe drum

iCloud

Multi utilizatori de Apple nu stiu, insa iCloud a avut un echivalent inca de acum cativa ani sub forma lui MobileMe, un serviciu contra cost care intre timp a devenit gratuit. Desi MobileMe avea cateva functii in plus fata de noul iCloud, respectivul serviciu va fi inchis complet in saptamanile care urmeaza.

Pentru a nu pierde niste utilizatori care timp de mai multi ani au fost platitori de Mobile Me si pentru a castiga si utilizatori noi, Apple va aduce imbunatatiri considerabile serviciului de cloud computing. In primul rand, vor aparea in interfata online a serviciului, sincronizate, si informatiile din calendar, impreuna cu reminderele. Acestea sunt insa o certitudine si ar implica un efort minim din partea Apple, dar vehiculate mai sunt si cateva imbunatatiri pe partea lucrului cu imagini. Mai precis, este vorba de un nou mod de partajare de albume foto prin intermediul iCloud. Create pe iDevice-uri, cu iPhoto sau cu alte aplicatii, noile albume vor putea fi impartasite cu usurinta cu alti utilizatori ai serviciului. Cei de la WSJ detaliaza si un nou sistem de upload si management de imagini intr-o viitoare iteratie de iCloud.

Chiar daca informatiile sunt multe, si o parte dintre ele definesc o evolutie normala a serviciului de cloud computing al gigantului din Cupertino, ca de fiecare data cand e vorba de Apple, putine dintre ele se vor reflecta in realitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: