Un nou tip de robot de la GE face troubleshooting la eoliene

Un nou tip de robot de la GE face troubleshooting la eoliene
15:00 14.06.2012

roboti pe eoliene

GE sau General Electric au lucrat de ceva timp la un robot a carui functionalitate unica, pana de curand, a fost urcarea in varful unei turbine eoliene, cu scopul extrem de simplu de a vedea care-i problema.

Noii roboti, care momentan nu au un nume, pe langa faptul ca ajung in locuri extrem de inaccesibile, fac o treaba foarte buna in a se catara, datorita unui sistem extrem de simplu aparent. Mai precis, robotei se pot urca pana la 100 de metri cu un sistem de pompe aflate pe talpa care elimina orice urma de aer dintre robot si piciorul turbinei. Priza este atat de puternica incat dispozitivul mai poate suporta si o crestere in greutate, preferabil cu module noi, fara a compromite siguranta instalatiei in urcare.

Robotii sunt controlati din telecomanda si trimit in permanenta un stream video la sol folosind o camera wireless. Folositi in variante experimentale deja de un aproximativ 1 an, in curand robotii vor primi un upgrade care, printr scanner de microunde vor putea analiza rapid integritatea structurii palelor.

6-13-Robot2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI