Un nou site de socializare a fost spart, sute de mii de parole au fost furate

Un nou site de socializare a fost spart, sute de mii de parole au fost furate

formspring2

Formspring.com are toate sansele sa nu fie unul din site-urile pe care intrati zilnic si, mai mult decat atat, poate nici nu ati auzit de el. Cu toate acestea, are 30 de milioane de utilizatori – un numar deloc mic, indiferent cum il privesti.

Site-ul Formspring a fost hack-uit saptamana trecuta, mai precis, este vorba de un server al companiei din San Francisco care a avut de suferit. 420.000 de parole au fost furate si postate, intr-o forma encriptata pe un site de securitate, in urma evenimentului.

Ade Olonoh, fondatorul site-ului, a promis deja ca gaura de securitate a fost acoperita si ca este imposibil ca acelasi algoritm sau chiar si unul asemanator sa fie folosit pentru a accesa informatiile postate pe site. Tot ca o masura de precautie suplimentara, fiecare utilizator, la prima accesare a website-ului, este invitat sa-si schimbe parola.

Lansat in 2009 ca un site bazat pe o comunitate de utilizatori care intreaba si raspund la tot felul de intrebari, cea mai noua versiune a site-ului s-a distantat considerabil de punctul de start al conceptului si vizeaza la ora actuala mai mult interesele vizitatorilor decat niste concepte standard.

Citește și: