12 iul. 2012 | 10:00

Un nou site de socializare a fost spart, sute de mii de parole au fost furate

ACTUALITATE
Un nou site de socializare a fost spart, sute de mii de parole au fost furate

formspring2

Formspring.com are toate sansele sa nu fie unul din site-urile pe care intrati zilnic si, mai mult decat atat, poate nici nu ati auzit de el. Cu toate acestea, are 30 de milioane de utilizatori – un numar deloc mic, indiferent cum il privesti.

Site-ul Formspring a fost hack-uit saptamana trecuta, mai precis, este vorba de un server al companiei din San Francisco care a avut de suferit. 420.000 de parole au fost furate si postate, intr-o forma encriptata pe un site de securitate, in urma evenimentului.

Ade Olonoh, fondatorul site-ului, a promis deja ca gaura de securitate a fost acoperita si ca este imposibil ca acelasi algoritm sau chiar si unul asemanator sa fie folosit pentru a accesa informatiile postate pe site. Tot ca o masura de precautie suplimentara, fiecare utilizator, la prima accesare a website-ului, este invitat sa-si schimbe parola.

Lansat in 2009 ca un site bazat pe o comunitate de utilizatori care intreaba si raspund la tot felul de intrebari, cea mai noua versiune a site-ului s-a distantat considerabil de punctul de start al conceptului si vizeaza la ora actuala mai mult interesele vizitatorilor decat niste concepte standard.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele