Un nou concurs de fotografii spectaculoase organizat de Nikon ajunge la final

, 25 Oct, 09:30

Nikon Small World este numele unui concurs international axat pe fotografie macro care tocmai si-a anuntat castigatorii.

newborn lynx spiderlings

Nikon Small World Photomicrography Competition cauta sa premieze cele mai creative imaginii realizate la nivel microscopic. Utilizarea echipamentelor Nikon nu este o conditie sine, iar rezultatelle sunt incredibile in fiecare an.

Toate imaginile premiate le gasiti pe site-ul concursului, iar cele doua imagini alaturate reprezinta castigatorii primelor doua locuri. Imaginea de jos este castigatoare a locului intai, si a fost capturata de Jennifer Peters si Michael Taylor. Realizata cu ajutorul unui microscop confocal, ea imortalizeaza formarea blocajului de sange la nivelul creierului intr-un embrion viu de peste zebra. Locul doi a fost castigat de imaginea de mai sus realizata de Walter Piorkowski, care a folosit lumina reflectata, suprapuneri de imagini si elemente tehnice de fibra optica pentru a fotografia doi paienjeni lynx ,,nou-nascuti”.

Nikon Microphotography

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail