Un magazin online din Anglia taxeaza utilizatorii de IE 7, la propriu

Un magazin online din Anglia taxeaza utilizatorii de IE 7, la propriu
10:20 15.06.2012

IE7 tax

Pentru ca Internet Explorer 7 este un browser prost, slab si invechit, care implica niste eforturi incredibile din partea dezvoltatorilor de site-uri pentru a crea continut care sa arate bine aici, cineva s-a hotarat sa ii tazeze pe utilizatorii care inca il mai folosesc.

Kogan.com este inca un comerciant online din Anglia si Australia care vinde echipamente electronice de diverse tipuri. Zilele trecute, acesta a ajuns insa sa se diferentieze de concurenta printr-un mesaj precum cel de mai sus. La acesta se adauga o taxa de 6,8% pe care o vedeti pe nota de plata in momentul in care ati decis sa cumparati ceva de pe respectivul website.

Dupa cum se vede si in descrierea mesajului, problema vizeaza utilizatorii de Internet Explorer 7 care s-au incapatanat sa nu faca trecerea la un browser modern. Decizia din spatele acestei campanii este argumentata foarte frumos pe blogul companiei, context in care se detaliaza efortul echipei de programatori implicati in dezvoltarea site-ului, care se straduiesc aproape inutil sa faca magazinul virtual sa arate bine pe IE7.

Solutia este evidenta, puteti cumpara produsul din alta parte sau puteti schimba browser-ul cu care accesati website-ul., Avand in vedere dimensiunea taxei – 6,8$, reprezentand 0,1% pentru fiecare luna de cand este lansata aplicatia, desi intentia Kogan este laudabila, cu siguranta va genera mai multe pierederi decat trafic proaspat.

tax

loading...