Un iPod a fost folosit pentru a reda benzi de magnetofon

Un iPod a fost folosit pentru a reda benzi de magnetofon

iPod square

Chiar daca magnetofonul este un „gadget” antic, pe care cu greu il mai gasesti chiar si in podul unei case, multe dintre benzile respective s-au pastrat.

Evan Long – un inginer Scribd, printr-o combinatie dintre un iPod Touch si un citior de carduri de credit Square, a reusit sa inregistreze si ulterior sa redea o banda de magnetofon. Desi initial a plecat doar de la cititorul de carduri, in scurt timp utilizatorul si-a dat seama ca are nevoie de un sistem care sa miste banda si nimic nu a fost mai potrivit pentru aceasta sarcina decat un magnetofon clasic. Dupa ce cu un pic de efort a reusit sa intercaleze in sistemul de redare al magnetofonului iPod-ul, a scris cateva linii de cod pentru apela prin mufa de casti functia de microfon a terminalului. In acel moment cititorul de carduri a devenit microfon iar iPod-ul a devenit sistem de stocare pentru inregistrari.

Desi in clipul de mai jos se aude muzica in fundal care pare sa provina de la magnetofon, realitatea pe care o recunoaste si creatorul este ca melodia care se aude a fost pusa pe coloana sonor ulterior. Nu de alta, dar cum am descris si mai sus, sistemul, indiferent cat de complex, nu poate sa si redea in acelasi timp in care inregistreaza.

Pare un sistem costisitor si relativ dificil de implementat, dar ideea in sine este pe cat de logica, pe atat de incredibila. Cu speranta ca vom vedea in curand o alta combinatie dintre o tehnologie veche si una noua va dorim vizionare placuta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: