Un hacker ameninta cu lansarea codului sursa pentru Norton Antivirus

Un hacker ameninta cu lansarea codului sursa pentru Norton Antivirus

Intr-un fel sau altul, un hacker care se autointituleaza „Yama Tough„, a pus mana pe codul sursa al celui mai popular produs al companiei Symantec: Norton Antivirus. Acesta sustine ca a obtinut fisierele de pe serverele guvernului indian. Yama Tough a mai dezvaluit in trecut mici parti din codul sursa Norton impreuna cu e-mail-uri oficiale ale companiei, iar acum ameninta ca marti, 17 ianuarie va lansa intregul software antivirus.

Symantec sustine insa ca respectivul cod este vechi deja de cativa ani si nu este la fel de eficient precum cel care se gaseste in cea mai recenta versiune de Norton Antivirus. Chiar si asa, in mainile talentatilor programatori independenti, din aceste surse cu siguranta ar putea sa iasa un software mai eficient, mai capabil si probabil complet gratuit.

Pe langa aceasta situatie tensionata, incepand de saptamana trecuta, Symantec se afla si intr-un proces, care a fost pornit in America. Acesta este intentat de clientii nemultumiti de practicile pe care compania le foloseste pentru a impinge catre upgrade-uri anuale la suita software Norton.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: