Un hack pentru Google Nexus 7 aduce captura video in 720p

Un hack pentru Google Nexus 7 aduce captura video in 720p

Pentru a putea aduce tableta Google Nexus 7 pe piata la un pret atat de competitiv, au fost necesare niste compromisuri, unul dintre acestea fiind eliminarea camerei de pe spatele dispozitivului. Chiar si asa, exista o camera pe partea din fata a dispozitivului, iar cei interesati pot acum sa o imbunatateasca gratie unui hack software.

Google Nexus 7

In timp ce varianta oficiala de Android pentru Nexus 7 nu include nici macar o aplicatie dedicata pentru camera, aceasta putand fi folosita doar prin serviciile de mesagerie precum Google+ Hangouts sau Google Talk, cei care au decis sa instaleze o versiune neoficiala a sistemului de operare au ceva mai multa libertate. Din pacate insa, aceasta era limitata la filmarea in 480p, desi aceasta poate practic filma in 720p (1,2 megapixeli).

Operatiunea de „upgrade” se face simplu pentru cei care au cateva cunostinte despre schimbarea de ROM-uri de Android, insa are practicabilitate minima. Camera este exclusiv pe partea din fata dispozitivului, iar utilizatorul nu poate vedea ce filmeaza. Cei care fac astfel de operatiuni doar pentru ca „se poate” sunt invitati insa pe forumul XDA Developers unde se gasesc fisierele necesare, cat si instructiuni relativ usor de urmarit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: