07 oct. 2012 | 12:00

Ultimul APU AMD Trinity e campion la overclocking

ACTUALITATE
Ultimul APU AMD Trinity e campion la overclocking

Nu stiu in ce moment in timp azotul lichid a intrat in mainstream, insa aceeasi substanta folosita acum cateva zile pentru doborarea unor recorduri mondiale cu placi de baza ASUS ROG si procesoare Intel Core i7 Ivy Bridge a fost folosita si in tandem cu un APU AMD Trinity.

AMD Trinity APU

Noile APU-uri Trinity de la AMD sunt ultimele procesoare ale companiei, iar cineva si-a facut un scop in viata din a le testa limitele. In acest caz particular este vorba de cipul A10-5800K.

Dupa ce i-au fost dezactivate doua nuclee,  APU-ului quad core i-a fost crescut voltajul pana la 1,956 volti si a fost racit cu azon lichid, acesta a reusit sa atinga frecventa de lucru incredibila de 7,3GHz. Racirea clasica cu aer, activarea tuturor nucleelor si utilizarea unui voltaj de 1,616 volti s-a reflectat intr-o frecventa de “doar” 5,1GHz.

In cazul in care performantele atinse de cativa membri ai forumului PC Games Hardware vi se pare exagerate, stati linistiti. Chiar si fara echipamente speciale puteti obtine o performanta mai mare cu 10 procente pentru CPU si cu 15-17% in plus pentru GPU.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele