Ultimele statistici: Windows 7 este un succes incredibil

Ultimele statistici: Windows 7 este un succes incredibil
10:49 10.07.2012

windows71

Cu cateva luni inainte de lansarea noului Windows 8, Windows 7 se pare ca nu planuieste sa-si micsoreze rata globala de adoptie.

Desi s-a confirmat oficial ca Windows 8 va ajunge la primii utilizatori la sfarsitul lunii octombrie a acestui an, tot oficial s-au anuntat cele mai recente cifre referitoare la performanta in piata a sistemului de operare Windows 7. Mai exact, 630 de milioane de licente au fost achizitionate pentru diverse versiuni de Windows 7, dintre care 30 de milioane doar in ultima luna. Sursa oficiala poarta numele de Tami Reller, iar afirmatiile sintetizate mai sus au fost facute in timpul unei conferinte globale cu partenerii Microsoft desfasurata ieri in Canada.

Pe partea de enterprise, desi rata de adoptie a fost mult mai mica, 50% dintre sisteme ruleaza acum Windows 7, desi cu mari dificultati au putut sa inlocuiasca Windows XP.

Ca o comparatie, Apple luna trecuta a afirmat ca a livrat 26 milioane de copii de OS X Lion, ce au ajuns pe 40% din totalul de 66 milioane de sisteme Mac aflate in mainile utilizatorilor.

Daca Windows 8 va reusi sa fie succesul de care are nevoie Microsoft, acest an are potentialul de a fi cel mai spectaculos din istoria companiei. Pana si Steve Balmer este constient de importanta Windows 8 in acest moment: „Windows 8 este cea mai mare afacere pentru compania noastra in cel putin 17 ani de zile.”

loading...