UE reduce tariful la 50 eurocenti/MB pentru date in roaming

, 23 Feb, 09:57

Uniunea Europeana a luat masuri pentru reducerea tarifului de date in roaming la doar 50 eurocenti/MB.

O propunere recent intrata in vigoare presupune reducerea costurilor la traficului de date pentru europenii aflati in afara granitelor UE. Aceasta reducere s-ar aplica celor care calatoresc, asadar, in afara Europei.

Tariful va intra in vigoare din luna iulie 2012, daca este aprobat. Se spera ca aceasta sa ajunga intr-un an la 20 sau 25 eurocenti. Mai este afectat si costul mesajelor text care s-ar reduce la 7 eurocenti tot din luna iulie 2012.

Costurile de date pentru roaming in Statele Unite sunt de-a dreptul aberante. 195 centi exte tariful per KB international de la AT&T, ceea ce inseamna ca clientii platesc aproape 20 dolari per MB in afara tarii.

Propunerea Uniunii Europene contrazice faptul ca transferul de date mobile este un confort pentru care client, care trebuie sa plateasca exagerat de mult, si ca preturile pentru roaming trebuie sa scada mai repede decat in ritmul actual.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail