05 iun. 2012 | 18:30

Ubisoft la E3 2012 – O surpriza placuta

TEHNOLOGIE
Ubisoft la E3 2012 – O surpriza placuta

Chiar daca anii trecuti Ubisoft nu a avut o prezenta foarte apreciata la E3, anul acesta a reusit sa imi depaseasca toate asteptarile. Publisherul francez a adus foarte multe licente celebre in cadrul conferintei sale si a dezvaluit chiar si un proiect care a reusit sa uimeasca pe toata lumea. Puteti urmari intreaga conferinta cat si rezumatul acesteia mai jos.

Deschiderea conferintei nu parea foarte promitatoare, fiind suplinita de Just Dance 4. Acesta este un nou titlu din celebra serie de jocuri de dans, care nu pare sa aduca nimic cu adevarat nou. Anuntul a fost cel putin interesant din prisma faptului ca va veni pe noua consola Wii U, pentru care Ubisoft pare sa ofere suport extins.

Far Cry 3 in schimb a reusit sa ma uimeasca inca odata, atat prin continutul matur pe care il include, cat si prin intriga povestii. Aparent personajul principal va deveni un fel de lider pentru locuitorii arhipelagului pe care il vom avea la dispozitie in Far Cry 3, iar scopul final va fi inlaturarea gruparii de pirati condusa de enigmaticul Vass. Grafica este unul din punctele forte ale noului titlu Far Cry, iar gameplay-ul combina elemente de platforming asemanatoare seriei Assassin’s Creed cu cele ale unui shooter clasic. Nu au lipsit nici secventele psihedelice care par sa fie prezente la tot pasul, iar finalul trailerului lasa spectatorii cu sufletul la gura si cu foarte multe intrebari. Vom afla probabil mai multe despre poveste la Gamescom.

Splinter Cell: Blacklist a fost din nou prezent, insa de data aceasta sub forma unui trailer pre-randat, care prezinta modul de desfasurare al unei misiuni. Sam Fisher pare sa fie mai brutal si mai eficient ca niciodata, insa se poate observa o omisie majora: vocea acestuia. Michael Ironside, actorul care i-a dat viata protagonistului seriei in toate titlurile de pana acum este absent, intrucat Ubisoft a preferat sa foloseasca un singur actor pentru intregul proces de “performance capture” care implica inregistrarea animatiilor prin motion capture si a vocii simultan.

Primul trailer pentru jocul Avengers: Battle for Earth, destinat Wii U si Kinect, a fost dezvaluit in cadrul conferintei Ubisoft si prezinta cateva lupte intre personaje celebre din universul Marvel, insa folosind un stil artistic mai copilaros, destinat mai degraba unui public tanar.

Probabil cea mai impresionanta demonstratie facuta in cadrul conferintei Ubisoft este cea pentru noul Rayman: Legends. Jocul a fost momentan anuntat doar pentru noua consola Wii U si construieste pe bazele lui Rayman: Origins pentru a oferi o experienta mult superioara. Jocul va oferi suport pentru gameplay cooperativ in patru persoane, iar in functie de tipul de controller folosit, acestea vor avea acces la diferite abilitati. Cea mai interesanta aditie este introducerea unui nou personaj care este controlat cu ajutorul display-ului tactil de pe Wii U GamePad, care poate ajuta ceilalti jucatori sa depaseasca anumite obstacole.  Grafica este de-a dreptul uimitoare, combinand stilul artistic 2D din Rayman: Origins cu personaje si elemente 3D.

ZombiU a fost de asemenea anuntat pentru Nintendo Wii U prin intermediul unui trailer pre-randat. Cum sugereaza si titlul, actiunea va fi plasata in jurul unei epidemii, cei infectati fiind transformati in zombie. Dupa cum sugereaza si imaginile prezentate in trailer, jucatorii vor putea explora orasul Londra intr-un univers post apocaliptic.

Tot pentru Wii U vor fi dezvoltate si titlurile Rabbids Land, Your Shape Fitness Evolved 2013, Sports Connection si Skid to Victory, destinate unui public casual.

Evident, Assassin’s Creed III a jucat un rol foarte important in conferinta Ubisoft, compania oferind pentru prima data imagini de gameplay needitate din joc. Abilitatile lui connor au fost evidentiate astfel, acesta putand sa navigheze padurile cu usurinta cu ajutorul copacilor pentru a-si surprinde inamicii sau pentru a se infiltra in bazele acestora. Chiar daca pana acum accentul era pus mai degraba pe asasinarea tintelor in moduri cat mai putin evidente, Ubisoft a ales sa prezinte o secventa mult mai exploziva. Era clar inca dinainte sa vad aceasta demonstratie ca jocul arata foarte bine, insa in acest fel a venit si confirmarea din partea Ubisoft ca au realizat un titlu autentic din punct de vedere istoric si demn de lauda din punct de vedere tehnologic.

Spre final a fost prezentat in premiera shooter-ul destinat competitiilor de genul e-sports intitulat ShootMania, intr-un soi de competitie intre doua echipe. Echipa rosie a fost compusa din jucatoare profesioniste de Counter-Strike, in timp ce echipa albastra era compusa din jucatori profesionisti. Modul de joc punea o intreaga echipa impotriva unui singur membru al celeilalte. Cel care era singur contra echipei adverse avea la indemana o arma care elimina orice inamic dintr-un singur foc, in timp ce adversarii manuiau aruncatoare de rachete. In final baietii au castigat, insa nimeni nu a fost avantajat in niciun fel.  Jocul nu era deloc asemanator cu titlul pe care il cunosteau, Counter-Strike, fiind mai degraba apropiat de experienta din Quake 3.

Finalul conferintei Ubisoft a fost marcat de un debut pentru un joc foarte interesant. Este vorba despre Watch Dogs, care aduce un concept apropiat in termeni de gameplay de Assassin’s Creed in era digitala. Jucatorul va putea sa se infiltreze cu ajutorul tehnologiei, putand sa sparga codurile de acces pentru a controla orice dispozitiv electronic sau pentru a bruia semnalele inamicilor. Luptele sunt constituite de secvente de shooting la persoana a treia, in timp ce posibilitatea de a elimina inamicii in lupte corp la corp nu este exclusa. Aparent orasul va fi complet deschis, iar finalul trailerului a dezvaluit ca este posibil sa avem de a face si cu o componenta online. Jocul este destinat platfomelor PC, Xbox 360 si PlayStation 3, insa nu avem o data de lansare pentru acesta.

Anul acesta Ubisoft a reusit sa iasa in frunte cu prezentarea de la E3, fiind practic la egalitate cu Microsoft cand vine vorba de calitatea prezentarilor. Ba mai mult, a reusit sa aduca desule lucruri noi si chiar sa ne surprinda cu titluri precum Watch Dogs.