Twitter nu aproba instigarea la proteste si ia masuri

Twitter nu aproba instigarea la proteste si ia masuri

Twitter antiproteste blochiaza aplicatia ThunderClap

La doar 24 de ore dupa lansarea unei noi aplicatii intitulate Thunderclap, care a fost folosita de aproape 2000 de utilizatori sa dea simultan un tweet unui grup de senatori din US, Twitter a taiat accesul aplicatiei la platforma API.

Dezvoltata de un grup mic de dezvoltatori din New York, Thunderclap a fost o aplicatie gandita pentru realizarea de proteste online. Pe sistemul unei licitatii care trebuie sa ajunga la un anumit prag pentru a se termina, in acelasi mod Thunderclap trebuie sa aiba un anumit numar de utilizatori inregistrati pentru a publica un tweet la o anumita ora. Motivul oficial dat de Twitter pentru aceasta decizie a fost ca ,,aplicatia trimitea simultan mai multe mentiuni de tip @ si automatiza trimiterea de tweet-uri”. In cazul in care nu stiti, acestea din urma sunt doua reguli ce nu trebuie incalcate, din termenii de utilizare Twitter.

Desi mai exista aplicatii care automatizeaza trimiterea de mesaje, daca ar fi sa gasim un motiv real pentru care a fost desfiintat serviciul este foarte probabil ca motivul principal sa tina de lipsa parcurgerii unui anumit sistem de catre creatorii Thunderclap prin care sa obtina aprobarile necesare din partea celor de la Twitter.

Cu speranta ca inchiderea respectivei aplicatii nu a avut o fundatie politica – Thunderclap a fost folosita doar de doua ori, cel mai probabil Twitter va detalia un pic etapele prin care a trecut inainte de a lua decizia respectiva.

Citește și: