Twitter intra in procese… contra-spam

Twitter intra in procese… contra-spam

twitter

Incercand sa curete un pic website-ul de o serie de boti care spameaza zilnic utilizatorii obisnuiti de twitter, compania a initiat in aceste zile un proces intr-un tribunal din SUA, impotriva a 5 site-uri. Din cate se pare, respectivele website-uri se ocupau cu creare si popularizare de diverse unelte folosite pentru spamming pe twitter.

Avand in vedere numarul din ce in ce mai mare al plangerilor legate de traficul de tip spam aparut pe twitter si, mai ales, al link-urilor care popularizeaza liste de mesaje personale ale utilizatorilor, compania Twitter se pare ca nu a mai avut nici o optiune.

Riscand de ceva timp sa piarda utilizatori din cauza lipsei unor unelte care sa previna spam-ul pe Twitter, compania a initiat un razboi impotriva botilor care-si fac de cap aici, mai ales impotriva creatorilor unor astfel de unelte. Avand in vedere densitatea din ce in ce mai mare a campaniilor agresive la produse gen Viagra sau, mai rau decat atat, a link-urilor catre website-uri infectate cu virusi, un reprezentant al companiei a declarat: „Cum inginerii nostri continua sa se lupte cu spammerii folosind unelte avansate si eforturi tehnologice, astazi mai adaugam o arma arsenalului nostru: Legea”.

Exista aproximativ 140 milioane de utilizatori ai serviciului, un numar care se afla in continua crestere, insa, proportional cu rata de adoptie a twitter, au crescut si uneltele de spam si numarul de boti, motiv pentru care Twitter a mers pe urmele Facebook si Google. Atat gigantul din Mountain View, cat si compania lui Mark Zuckerberg au dus in judecata spammeri  in ultimii ani, inregistrand succes dupa succes.

In ceea ce priveste acuzatii, in acest proces este vorba de TweetAttacks, TweetAdder, TweetBuddy, James Lucero(justinlover.info) si Garland E. Harris (Troption.com).

Citește și:
Etichete: