Twitter adopta „Do Not Track”

Twitter adopta „Do Not Track”
11:15 18.05.2012

twitter

Inceput ca un add-on pentru Firefox, in ultimii ani Do Not Track a devenit un fenomen international.

Twitter s-a alaturat petrecerii. Dupa Yahoo! si AOL, gigantul din spatele mesajelor de 140 de caractere a imbratisat si el aceasta noua forma de securitate. Vestea este cu atat mai importanta cu cat Twitter este prima retea de socializare importanta care a integrat aceasta functie – Do Not Track. Un purtator de cuvant al Twitter a confirmat vestea pentru New York Times.

DNT sau Do Not Track este cea mai buna extensie pentru a preveni instalarea de cookie-uri pe un computer si cea mai buna metoda pentru a preveni site-urile sa stocheze informatii legate de obiceiurile voastre de navigare online.

Din pacate, site-urile trebuie sa suporte aceasta extensie. Pentru a evita publicitatea targetata, pentru a nu permite site-urilor pe care le vizitati sa va urmareasca activitatea online si eventual sa va afiseze niste reclame targetate, suportul trebuie sa existe in ambele parti ale traficului. Desi trebuie sa aveti respectiva extensie instalata in Firefox, website-ul vizitat trebuie la un anumit nivel sa fie de acord cu un astfel de comportament. Daca nu, riscati ca paginile de internet care nu mai pot instala cookie-uri sau nu mai pot rula anumite scripturi sa arate diferit.

Prezenta momentan doar in Mozilla, urmatorul pas pentru respectiva extensie este sa-si faca loc si in magazinul de extensii al Chrome, eventual si in Safari sau IE.

loading...