Toshiba – inca o companie cu probleme financiare

Toshiba - inca o companie cu probleme financiare

Daca ne uitam cum giganti precum Google sau Apple reusesc in continuare sa obtina un profit pozitiv in fiecare trimestru fiscal totul pare sa fie in regula, starea economiei actuale insa nu este atat de stabila iar acest aspect s-ar putea dovedi a fi un lux. In categoria celor multi intra si Toshiba, care continua sa iasa pe minus si in cel mai recent trimestru fiscal.

ToshibaLogo

Cu o cifra de vanzari mai mult decat decenta, de 16 miliarde dolari pe ultimul trimestru, cei de la Toshiba nu au reusit sa obtina un profit pozitiv, nici macar apropiat de 0. Mai precis, pierderile inregistrate de companie s-au numarat undeva pe la 154 milioane dolari.

In cautarea vinovatului, a devenit evident ca afacerile care tin de segmentul electronic sunt pozitive. Centrale electrice, becuri LED, chiar si detectoare de radiatii, toate au reusit sa genereze un profit de 107 milioane de dolari. Din pacate, nu acelasi lucru se poate spune despre dispozitivele de larg consum care au costat compania mai mult decat ar fi trebuit.

In declaratia fiscala inaintata de Toshiba, criza financiara din Europa are o parte din vina cat si costurile de restructurare ale companiei. Incercand sa nu-si piarda optimismul si in egala masura sa nu sperie investitorii, Toshiba spera ca pana la sfarsitul lunii martie 2013 sa obtina vanzari de 81 miliarde si un profit de 3,8 miliarde dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: