Toshiba duce conceptul de tableta la un nou nivel (cam mare) cu Excite 13

Toshiba duce conceptul de tableta la un nou nivel (cam mare) cu Excite 13

The massive, 13-inch screen on the Toshiba Excite 13 dwarfs a Samsung Galaxy Note and even an Apple iPad.

Desi tabletele pana de curand plecau de la 10 inci si mergeau in jos, in majoritatea cazurilor, se pare ca exista si de partea cealalta a baricadei cateva modele. Mai precis, este vorba de o dimensiune de 13 inci pentru o noua tableta de la Toshiba – Excite 13.

Tableta are un pret care incepe de la 649$ si are cele mai generoase dimensiuni. Disponibilitatea va lua startul din 10 iunie.

Desi textura de pe spate este perfecta pentru a fi tinuta perioade prelungite de timp deoarece nu aluneca, cu un ecran de asemenea dimensiuni este practic imposibil sa o tii in mana si sa si tastezi in acelasi timp.

Cu o greutate de 1 kilogram, Toshiba promoveaza tableta Excite 13 ca fiind un dispozitiv optimizat pentru uz in interiorul casei, navigare pe internet, gaming, video chat si vizionari de filme. Vine preinstalata cu Ice Cream Sandwich si va avea o rezolutie de 1600 x 900, care la prima vedere pare impresionanta, dar care, de la lansarea noului iPad de 9,7 inci cu o rezolutie de 2048 x 1536, nu maipoate fi asa speciala…

Oricum, Excite 13 este perfecta pentru o vizionare in doi. Vine cu NVIDIA Tegra 3, o camera frontala de 2 mega pixeli si una posterioara de 5 mega pixeli. La capitolul detalii, intra cardul SD – full size, un port micro USB host si un micro HDMI.

Desi modelul cel mai ieftin, daca-l putem numi asa, costa 649$, cel de 64GB va putea fi achizitionat cu exact 100$ mai mult, 749$.

Personal, sunt reticent ca un astfel de dispozitiv va avea succes la public, insa cineva trebuia sa o incerce si pe asta…