ThinkerToys recicleaza tastaturi si monitoare vechi pentru educatie

ThinkerToys recicleaza tastaturi si monitoare vechi pentru educatie

storynory

Desi am tot vazut pe internet dispozitive create cu ajutorul unor microcontrollere Arduino, nimic nu se compara cu refolosirea unor dispozitive vechi cu scopul de a ajuta copii din tarile in dezvoltare.

Dhairya Dand, un electronist plin de entuziasm, s-a decis sa creeze un set de jucarii educationale pe numele de ThinkerToys care sa fie extrem de ieftine si sa ii ajute copiii saraci din diverse colturi ale lumii.

Momentan, din aceasta serie fac parte patru gadgeturi:

– Keyano, care refoloseste o tastatura PS/2, transformand-o intr-un pian cu ajutorul unui difuzor si a unui controller Arduino;

– Randomath, care foloseste un ecran LED pentru a fisa probleme simple de matematica si accepta introducerea de raspunsuri tot de la o tastatura veche;

– Storynory, care functioneaza ca un player de carti audio;

– TV++, care foloseste un TV vechi cu tub CRT si-l transforma intr-o consola de jocuri educationale cu care poti interactiona folosind un mouse si o tastatura.

Pretul tinta pentru fiecare dintre ele este de 5 dolari. Momentan, Dhairya Dand lucreaza singur la proiectul ThinkerToys, insa a initiat o comunitate pe Google Groups pentru a colabora si cu alti pasionati de jucarii inteligente.

Proiectul isi propune sa aiba o componenta open source dominanta si sa atraga si alti utilizatori care sa posteze scheme de asamblare si linii de cod necesare pentru jucarii cat mai ieftine.

keyano

Citește și: