Telefonul „Do It Yourself” – Cine mai incearca?

Telefonul Do It Yourself - Cine mai incearca?

DIY

Daca esti in cautarea unui nou telefon care sa ia ochii si celui mai reticent prieten al tau care duce un stil de viata anti tehnologie, un grup de cercetatori din grupul High Low Tech de la MIT s-ar putea sa fie creat solutia perfecta.

Direct din laboratoarele de cercetare nu atat de avansata de la MIT a iesit in aceste zile un nou telefon cu un pret decent de tip DIY – Do It Yourself/Fa-l singur. Integrat intr-o carcasa din lemn, rezultatul final a fost un proiect creat in mare parte de un student pe nume David Mellis, care a pornit de la o idee extrem de simpla: aceea de a „explora si extinde limitele” conceptului DIY.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice ale produsului finit, desi nu vorbim de un smartphone modern, telefonul are un ecran TFT LCD de 1,8 inci cu o rezolutie de 160 x 128 pixeli. Merge pe orice retea GSM si foloseste o cartela SIM obisnuita. Carcasa pare facuta la traforaj, dar este realizata cu laser de mare precizie si ascunde sub butoane un material flexibil pentru a fi usor de actionat in momentul in care vreti, de exemplu, sa formati un numar de telefon.

Cei de la Engadget (norocosii!) au apucat sa se joace cu el, insa, desi calitatea apelurilor este foarte buna, faptul ca telefonul nu mai face nimic altceva ii afecteaza un pic gradul de atractie.

Creatorul spune ca dispozitivul, cu exact acelasi hardware, ar putea fi utilizat in curand si pentru a trimite sms-uri. Din pacate, posibilitatea de a rula Angry Birds s-ar putea sa nu fie trecuta pe lista de aptitudini prea curand.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: