Telefoanele HTC, fara casti Beats in pachet

Telefoanele HTC, fara casti Beats in pachet

Intr-un interviu pentru CNET, Martin Fichter, product executive pentru HTC, a dezvaluit ca HTC Rezound ar putea fi ultimul model de smartphone care se livreaza cu o pereche de casti Beats by DRE in pachet. Din explicatiile lui Fichter, motivele pentru aceasta miscare sunt destul de clare.

Dupa lansarea modelelor Sensation XL si Rezound, nu a fost inregistrata o crestere foarte mare in vanzari, iar concluzia trasa a fost ca utilizatorii nu isi aleg smartphone-ul in functie de castile incluse in pachet. Cei care isi doresc o astfel de sonorizare portabila o vor cumpara cu siguranta separat.

Oricum, HTC a decis sa deschida API-ul Beats pentru a putea fi incorporat in aplicatii third party. Avantajul este ca tehnologia din spatele brandului va putea fi integrata in mai multe terminale, in timp ce profiturile ar putea creste vanzand produsele hardware separat. Faptul ca Beats si Monster (compania care producea hardware-ul) nu si-au reinnoit contractul in luna ianuarie a acestui an este un alt factor foarte important in decizie.

Anul trecut, HTC a cumparat 51% din actiunile Beats by DRE, investind aproximativ 300 de milioane de dolari in companie. Cu siguranta insa, mai multi utilizatori de HTC vor dori sa cumpere acum hardware Beats pentru terminalele care vor primi suport software, intrucat API-ul porneste numai cand castile sunt conectate.

Nu este exclusa complet includerea castilor in pachetele altor modele HTC din viitor, insa momentan nu exista planuri pentru o astfel de initiativa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: