TDF perfectioneaza incarcarea fara fir

TDF perfectioneaza incarcarea fara fir

TDK da tonul in tehnologia transferului de energie electrica fara fir. Pentru ca nici o problema nu este mai arzatoare la ora actuala decat o carcasa cu un modul de incarcare Wireless, nici un producator de smartphone-uri sau tablete nu poate sa nu implementeze aceste noi tehnologii la nivel hardware in viitorul apropiat.

tdk_wireless_power_coil

 

Disponibila sub forma unei folii sau a unei fete de masa, noua tehnologie, cu o grosime 0,57mm, asigura un transfer de energie destul de eficient, respectand de partea cealalta a tehnologiei standarde deja existente. Compatibila cu WPI Qi, foaia magnetica a celor de la TDK foloseste un material magnetic proprietar – fiind in acelasi timp compatibila cu dispozitive deja existente.

Pe partea de cifre, versiunea aproape finala a acestui standard marca TDK suporta un transfer de energie la maxim 40 milimetri distanta cu un amperaj de 0,5 – 0,6 amperi. Chiar daca nici nu vedem produse cu actuala versiune in magazine, TDK are in laboratoare o versiune de 0,5 milimetri grosime care foloseste acelasi concept dar care deja reuseste sa dea mai mult curent la iesire.

Conceptul este programat pentru a fi integrat in produse de masa in 2013, dar din pacate TDK nu a numit inca producatorii de echipamente sau accesorii care vor folosi acest sistem. Daca ne gandim insa la numarul incredibil de mare de aplicatii, este imposibil ca producatorii de tablete, smartphone-uri, headseturi Bluetooth sau ochelari gen Google Glas sa nu cocheteze cu o astfel de metoda de incarcare, in defavoarea unui sistem clasic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: