Ce se mai preconizeaza pe segmentul tabletelor?

Ce se mai preconizeaza pe segmentul tabletelor?

Wintel nu este o companie coreeana care produce tablete, este pur si simplu denumirea prescurtata a viitoarelor tablete bazate pe procesoare Intel si Microsoft Windows.

Viitoarele tablete construite de Intel si Microsoft vor putea atinge si preturi de 900 dolari, avand in vedere recentele discutii intre cele doua companii, discutii care au ca rezultat faptul ca nici una dintre ele nu este dispusa sa reduca pretul hardware-ului sau al software-ului. Acest lucru vine ca un soc pentru consumatori si demonstreaza faptul ca viitoarele produse nu vor avea o sansa prea mare de a concura cu tabletele ARM echipate cu software Google.

Atat Intel cat si Microsoft sunt incurcate de faptul ca va trebui intr-un final sa renunte la pretul ridicat pentru a castiga o cota de piata semnificativa, dar sunt de parere ca acest lucru va canibaliza vanzarea de laptopuri si vor pierde profit substantial in acest mod.

Nu este vorba de o confirmare sigura, doar o serie de zvonuri ale unor analisti care insa raman la parerea ca vanzatorii de tablete vor fi inclinati sa caute variante Android sau Nvidia SoC pentru a le oferi consumatorilor.

Pe aceasta piata se mai pregatesc sa reintre cu forte proaspete si Texas Instruments cat si Qualcomm, care au pregatit platforme noi pentru acest an.

Acestea fiind spuse, Microsoft va putea alege si alti dezvoltatori de procesoare mobile, iar intel va fi putin stramtorat. Probabil acesta este si unul dintre motivele pentru care impinge foarte tare segmentul de ultrabook-uri.