Tabletele „omoara” WiFi-ul din hoteluri

, 04 Ian, 10:40

Un titlu cam agresiv nu credeti? Ei bine, este pe cat se poate de adevarat: tabletele, in mod special iPad-ul, sunt motivul principal pentru care  internetul gratuit din holul hotelurilor este greoi sau imposibil de accesat in unele momente.

Spre deosebire de un smartphone, consumul de internet al unei tablete poate fi chiar de 4 ori mai mare. Motivul? Capabilitatile hardware si rezolutia acestora. In medie, un smartphone detine un procesor de un 1GHz si o rezolutie de 640×400 pixeli sau 480×800 pixeli, pe cand o tableta include, in cazul iPad-ului 2, un procesor dual-core de 1 GHz si o rezolutie de 1024×768, sau 1280×800 in cazul altor modele. Conectivitatea acestora la internet este insa mai rapida.

Unde mai pui ca sunt o multime de utilizatori de iPad 2 care prefera varianta doar cu WiFi si de fiecare data cand gasesc un hotspot isi vor updata statusul pe Facebook sau pe Twitter. Cam asa, uitati-va in jurul vostru cati dintre prietenii vostri nu cauta un hotspot de fiecare data cand intra intr-o cafenea sau orice alt local public. Internetul gratuit este o binecuvantare pentru unii si un chin pentru altii. Vorbesc aici de patronii hotelurilor, care sunt putin ingrijorati de aceasta situatie. Spre deosebire de patronii unor cafenele, acestia chiar promoveaza serviciile hoteliere ca avand internet gratuit in hol.

David W. Bahn, director executiv la iBAHN, un provider de solutii de internet din industria hoteliera, este de parere ca accesul gratuit la internet trebuie regandit. El precizeaza ca iPad-ul este cel mai bine vandut dispozitiv din industrie, iar cererea de internet la care este supus orice hotspot WiFi gratuit a crescut exponential in ultimul an si jumatate. Este foarte adevarat, mai ales ca deja consumul de audio-video cunoaste o crestere si mai rapida datorita ecranului de 10 inci al tabletelor.

Acest lucru nu inseamna „moartea” internetului gratuit, insa este foarte probabil ca acesta sa fie limitat de cei care il ofera, blocat accesului gratuit pentru a mentine disponibilitatea hotspot-urilor. Fiecare patron va decide in curand ce este mai bine pentru el, nu va mirati insa daca in curand nu veti mai putea urmari clipuri online de pe un hotspot gratuit.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Tocmai faptul ca in unele locuri (cafenele, hoteluri. magazine, cinema Etc.) internetul este gratuit atrage vizitatori. Treaba cu limitarea internetuli nu este o gaselnita. Parerea mea este ca patronii ar trebuii mai degraba sa regindeasca multiplicarea accesului la net. chiar daca aceste facilitati initial vor include costuri suplimentare. Exista solutii nu foarte costisitoare de recuperare a acestor cheltuieli. Ia ginditi-va ce inseamna sa mergi la un hotel anul acesta si sa ai acces ful la internet iar la anul acesta sa-ti fie restrictionat ori contra cost acest serviciu, Nu cred aceasta ar da bine. Eu am citit si deja exista in viitorul imediat solutii tehnice pentru marirea bandei de lucru si acces la internet ca sa nu mai amintesc de solutiile deja existente 3G si nu peste mult timp 4G. Deja afara utilizatorii se bucura de aceste noi tehnologii,

Radu Neagu

Sunt perfect de acord cu tine in aceasta privinta, oricum din cate stiu majoritatea hotelurilor nu se bazeaza pe 3G sau 4G pentru solutiile de internet interne ci pe linie fixa. Solutia cea mai simpla si mai putin costisitoare ar putea fi un management mai bun al clientilor conectati prin WiFi si al traficului existent deja, deci probabil un AP ceva mai scump si mai rapid.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail