Tabletele „omoara” WiFi-ul din hoteluri

Tabletele „omoara” WiFi-ul din hoteluri
10:40 04.01.2012

Un titlu cam agresiv nu credeti? Ei bine, este pe cat se poate de adevarat: tabletele, in mod special iPad-ul, sunt motivul principal pentru care  internetul gratuit din holul hotelurilor este greoi sau imposibil de accesat in unele momente.

Spre deosebire de un smartphone, consumul de internet al unei tablete poate fi chiar de 4 ori mai mare. Motivul? Capabilitatile hardware si rezolutia acestora. In medie, un smartphone detine un procesor de un 1GHz si o rezolutie de 640×400 pixeli sau 480×800 pixeli, pe cand o tableta include, in cazul iPad-ului 2, un procesor dual-core de 1 GHz si o rezolutie de 1024×768, sau 1280×800 in cazul altor modele. Conectivitatea acestora la internet este insa mai rapida.

Unde mai pui ca sunt o multime de utilizatori de iPad 2 care prefera varianta doar cu WiFi si de fiecare data cand gasesc un hotspot isi vor updata statusul pe Facebook sau pe Twitter. Cam asa, uitati-va in jurul vostru cati dintre prietenii vostri nu cauta un hotspot de fiecare data cand intra intr-o cafenea sau orice alt local public. Internetul gratuit este o binecuvantare pentru unii si un chin pentru altii. Vorbesc aici de patronii hotelurilor, care sunt putin ingrijorati de aceasta situatie. Spre deosebire de patronii unor cafenele, acestia chiar promoveaza serviciile hoteliere ca avand internet gratuit in hol.

David W. Bahn, director executiv la iBAHN, un provider de solutii de internet din industria hoteliera, este de parere ca accesul gratuit la internet trebuie regandit. El precizeaza ca iPad-ul este cel mai bine vandut dispozitiv din industrie, iar cererea de internet la care este supus orice hotspot WiFi gratuit a crescut exponential in ultimul an si jumatate. Este foarte adevarat, mai ales ca deja consumul de audio-video cunoaste o crestere si mai rapida datorita ecranului de 10 inci al tabletelor.

Acest lucru nu inseamna „moartea” internetului gratuit, insa este foarte probabil ca acesta sa fie limitat de cei care il ofera, blocat accesului gratuit pentru a mentine disponibilitatea hotspot-urilor. Fiecare patron va decide in curand ce este mai bine pentru el, nu va mirati insa daca in curand nu veti mai putea urmari clipuri online de pe un hotspot gratuit.

loading...