Tabletele cu procesoare ARM limitate la Windows 8

Tabletele cu procesoare ARM limitate la Windows 8
11:49 17.01.2012

PC-urile beneficiaza de posibilitatea de a fi modificate dupa bunul plac, fie ca vorbim despre hardware sau software. Cei care nu pot sa foloseasca sistemul de operare de la Microsoft pot in orice moment opta pentru o distributie de Linux, insa acesta nu va fi cazul cand vorbim de tabletele cu Windows 8.

Dispozitivele realizate pentru Windows 8, bazate pe procesoare ARM, vor veni din fabrica blocate pe setarea Secure Boot. Acest lucru inseamna ca singurul sistem de operare care poate fi rulat pe respectivele tablete va fi Windows 8, fara alternative. Ciudat este ca tabletele cu procesoare Intel, de exemplu, vor putea in orice moment sa dezactiveze functia cu pricina si se pot instala astfel orice alt sistem de operare prefera utilizatorul.

Avand in vedere ca abia acum incep sa apara sisteme de operare „serioase” bazate pe interfete tactile (Ubuntu va veni in curand in „aroma” pentru tablete), cei care se asteapta la un PC foarte portabil de la tabletele cu Windows 8 cu procesoare ARM vor fi dezamagiti de limitarile impuse de Microsoft.

loading...