Surpriza: cartile pe Kindle se vand incredibil de bine

Surpriza: cartile pe Kindle se vand incredibil de bine

Desi iPad-ul este si va ramane pentru inca cativa ani pe primul loc la tablete, cei care vor doar sa citeasca, prefera in continuare un Kindle, iar acest lucru este evident in cele mai recente informatii despre vanzari, publicate de Amazon.

Amazon-Kindle-Fire-money-800x504

In magazinul virtual Kindle avem o varietate foarte mare de continut, o mare parte din el fiind exclusiv acestei platforme. De exemplu, cartile clasificate ,,Kindle Exclusive” s-au vandut in peste o suta de milioane de exemplare. Din cate se pare insa, termenul vandut nu este cel mai potrivit deoarece in aceasta cifra intra si cartile imprumutate prin programul Kindle Lending Program. Pentru a intelege mai bine cifra de mai sus aveti in vedere ca vorbim de doar 180.000 de titluri exclusive. Tot in ceea ce priveste cartile pe care nu le gasiti in alta parte, in luna aprilie, 16 dintre acestea se aflau in Top 100 cele mai comercializate carti de pe platforma.

Un alt produs recent poarta numele de Kindle Singles, o colectie de texte intre 5000 si 30.000 de cuvinte, publicate direct de autor pe platforma. Trecand pe cifra de 30% din profit pe care si-o ia Amazon, asemanator Apple cu aplicatiile din AppStore, materialele in acest format au fost descarcat deja de 2 milioane de ori in luna martie a acestui an, la 14 luni dupa anuntarea conceptului. Incercand sa stimuleaze piata de self-publishing sau direct publishing, Amazon a marit procentul de recompensare de la 70 la 77% din profit, bani dati celor care s-au inscris in Kindle Direct Publishing Select in urma cu mai mult de 3 luni.

Desi inca are mari rezervari in a-si face publice vanzarile si descarcarile, este placut sa vezi ca ocazional poti sa primesti o mostra legata de performanta magazinului virtual Amazon.

Citește și: