Stramosul Smart TV-ului are 23 de ani si arata bine [+VIDEO]

Stramosul Smart TV-ului are 23 de ani si arata bine [+VIDEO]

Desi acum Smart TV-urile au devenit omniprezente in magazine, in urma cu 20 de ani situatia era radical diferita. Cu toate acestea, exista totusi un prototip care se apropie destul de mult de conceptul actual de TV inteligent.

Andy Hertzfield Smart TV

Frox Entertainment System este o platforma software prezentata in clipul de mai jos din 1989. Gandit ca o platforma de divertisment prietenoasa, intregul sistem a fost creat si prezentat de Andy Hertzfield. Acesta din urma este un membru al echipei originale  de dezvoltatori software de la Apple din anii 80 si actual angajat la Google.

Plaforma prezentata foloseste un dispozitiv intitulat Magic Wand asemanator controller-ului Wiimote in locul traditionalului Mouse si era capabil sa redea diverse tipuri de continut media. Interfata aparent simpla putea fi particularizata cu butoane, sunete, culori si comenzi noi. Sistemul era asa de bine gandit incat utilizatori fara nici un fel de background in programare puteau sa asocieze comenzi noi unor icoane.

Din pacate, proiectul a murit in fasa, insa nu din cauza lipsei de inovatie implicata, ci din cauza pretului incredibil. Odata lansat, in octombrie 1991 existau variante de Frox cu preturi situate intre 10.000 si 50.000 dolari.

Citește și: