06 aug. 2012 | 10:30

Stone Spray: Castele de nisip autentice imprimate 3D

ACTUALITATE
Stone Spray: Castele de nisip autentice imprimate 3D

Un grup de cercetatori din Catalonia a realizat un gadget pentru creat castele de nisip de lunga durata. Pornind de la ideea imprimarii 3D, rezultatele sunt spectaculoase, iar clipul de mai jos detalieaza procesul.

Castel de nisip

In incercarea de a crea noi forme arhitecturale pornind de la pamant ca materie prima, o echipa de cercetatori a realizat un robot ce foloseste materiale organice pentru a imprima 3D forme cu adevarat spectaculoase. Echipa este formata din Anna Kullik, Inder Shergill si Petr Novikov, toti 3 angajati ai Institutului de Arhitectura Avansata din Catalonia.

Robotul din clipul de mai jos foloseste ca material de creatie un jet de substanta format in mare parte din nisip si un lipici eco. Fata de castele clasice din nisip, rezultatul este mult mai rezistent la intemperii si mai stabil cand vine vorba de transport. Trebuie mentionat ca, in incercarea de a ramane prietenos cu mediul, robotul foloseste extrem de putina energie si functioneaza aproape in intregime pe energie solara.

Pentru a-l vedea in actiune urmariti clipul de mai jos in HD iar pentru a vedea rezultate muncii priviti cu atentia imaginea de mai sus.

Stone Spray Project from Stone Spray on Vimeo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele