19 iul. 2012 | 15:00

Stiati ca in anii 2000 Apple lucra la un prototip de… iPad?

ACTUALITATE
Stiati ca in anii 2000 Apple lucra la un prototip de... iPad?

In urma cu ceva timp, Steve Jobs declara intr-un interviu ca iPad-ul a fost in carti cu mult inaintea iPhone-ului. Desi in realitate pe piata am vazut intai iPhone-ul, iata mai jos cum arata ideea de iPad in urma cu aproximativ 10 ani.

Old iPad

Pentru ca procesele sunt niste mijloace miraculoase prin care companiile mai scapa informatii pe internet, rezultatele unui astfel de eveniment au fost si imaginile alaturate. Pe langa randurile de text ale depozitiei designer-ului Johny Ive, au fost gasite imaginile alaturate. Cazul despre care este vorba e cel de anul trecut dintre Samsung si Apple.

Johny Ive a mentionat perioada 2002 – 2004 pentru prototipul in cauza, iar in hartiile oficiale purta numele de cod de “035 mockup or prototype”.

Avand multe similiaritati cu dispozitivul care va ramane in istorie ca „primul iPad”, tableta din imaginile alaturate are totusi niste dimensiuni mult mai generoase. Seamana mai degraba cu partea superioara a carcasei unui iBook. Lipseste dock-ul cu 30 de pini, desi vedem o crestatura in partea inferioara a tabletei, si lipseste butonul Home. Lasand aceste detalii la o parte, structura ecranului pare sa fie la fel ca cea pe care o vedem acum si pe ultimul iPad.

Desi nu avem informatii legate de dimensiunea panoului, descoperirea celor de la Network World este remarcabila si vine ca o dovada a procesului de dezvoltare minutios al celor de la Apple, care poate dura si 6, 8 sau 10 ani pana la lansarea unui nou produs – exact atunci cand este aproape… perfect? 🙂

Old iPad 2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele